近日韓國平昌冬奧進行得如火如荼,唔少人嘅視線焦點都集中喺一個人身上,就係今屆嘅冬奧花式溜冰金牌得主羽生結弦!日本Twitter瘋傳羽生結弦嘅一舉一動,仲有大量可愛改圖,即睇以下超萌圖集!

text:Cynthia |  photo:Twitter

羽生結弦 溜冰王子

「冰王子」羽生結弦喺冬奧花式溜冰第二次取得金牌,有實力之餘,超可愛的模樣都得到好多觀眾的支持!

《陰陽師》、FF改圖

大量日本網友將羽生結弦的溜冰靚仔樣改圖,而今次所選的音樂是《陰陽師》的主題曲,唔少網友都將佢改圖畫成陰陽師,非常神似!另外仲有大熱遊戲《Final Fantasy》 的 poster等,不得不佩服網民的創意!

羽生結弦與小熊維尼

對小熊維尼情有獨鍾的羽生結弦,每次比賽後都會有小熊維尼雨,勁多人都會喺比賽後掟佢最愛的維尼送畀佢,有唔少改圖都有小熊維尼加持!

https://twitter.com/yuzuwus/status/965717973443866624

與師弟的可愛互動,「摸頭殺」都成為改圖的靈感,見到都想大叫好可愛啊!