有追開東京女生Ig的話,一定有見過呢塊XXXL加大碼愉快動物餅!係咪好得意、好想買來打卡呢?喺邊度買到?原來卡樂B最近喺東京新開咗間零食專門店「Yesterday’s tomorrow」,入面除咗有呢塊咁得意嘅愉快餅之外,仲有好多特別版嘅零食,同埋精品賣,全部都好cute㗎!快啲去睇下有咩賣先!
撰文:主場・日本     採訪、攝影:Fiona

JR新宿站內手信新熱點!

這間於10月底新登場的主題店名為「Yesterday’s tomorrow」,是由卡樂B主理的全新概念店,開設在新宿Lumine Est地庫,於「東口」一出閘就見到,加上全店以黃色做主調,絕對唔怕搵唔到!

加大碼愉快動物餅
全店以勁sharp的黃色做設計,非常搶眼!

加大碼愉快動物餅
店內放了大大棵聖誕樹,提醒大家可以買來做聖誕禮物!

人氣no.1!加大碼愉快動物餅

店內齊集日本全國共120間公司約200款小食,絕大部分都是香港人「熟口熟面」的懷舊零食,不過都換上了新包裝!店內設有小型工場,每季都會推出不同的「期間限定」即製食品,例如今季有PINO朱古力脆皮雪糕粒、MOW北海道牛奶軟雪糕及加大碼愉快動物餅!

當然,最搶手的,是那些加大碼愉快動物餅,東京女生都很喜歡買來在Ig打卡!

加大碼愉快動物餅
加大碼愉快動物餅的味道,跟平常size的愉快動物餅一樣!

加大碼愉快動物餅
加大碼愉快動物餅其實有5款,包括蝙蝠、鴨、牛、獅子及狗,當中以蝙蝠最受歡迎,每塊210日圓。

加大碼愉快動物餅
喜歡軟雪糕的話,可以選這一款,MOW牛奶軟雪糕加一塊愉快動物餅,690日圓。

女生必冧!PINO粉紅色雪糕粒

今季有「Yesterday’s tomorrow」限定的PINO雪糕粒,共有兩個版本,分別是全粉紅色的「Girly Pink」及啡色的「Otona Camel」。「Girly Pink」有6粒不同口味,包括雲呢拿、朱古力、杏仁、葡萄+莓等等;「Otona Camel」則是朱古力、杏仁、焦糖等口味,每盒中心日圓,其他地方食唔到㗎!

加大碼愉快動物餅
店內另外還有供應MOW軟雪糕及PINO雪糕粒。

加大碼愉快動物餅
設有少量座位,可堂食。

超可愛!必買零食、雜貨

這店嘅概念係將昔日的零食重新包裝,童年最愛的牛奶糖、得意動物餅、卡樂B薯片等熟口熟面品牌,搖身一變,變成零食、文具及雜貨,得意到全部都想買走!最正有個每克3円零食自助區,大家可以自行選擇駄菓子,依重量付錢,好似重回學生年代夾糖咁興奮呀!

加大碼愉快動物餅
愉快動物餅的Post-it及files,每款324日圓起。

加大碼愉快動物餅
加大碼愉快動物餅。

加大碼愉快動物餅
DIY零食燙章tote bag。

加大碼愉快動物餅
PINO、Jagabee等零食燙章,每款540日圓起。

加大碼愉快動物餅
加大碼愉快動物餅。

加大碼愉快動物餅
日本全國地區限定味道卡樂B薯片,每款125日圓。

加大碼愉快動物餅
日本全國地區限定味道百力滋,每款648日圓。

加大碼愉快動物餅
以磅數計、每克3日圓的零食。

Yesterday’s tomorrow

地址:東京都新宿區新宿3-38-1 Lumine Est B1/F
營業時間:平日 11:00am-10:00pm,星期六、日及假期10:30am-9:30pm
交通:JR新宿站東口直達
網址:www.calbee.co.jp/yesterdaystomorrow

加大碼愉快動物餅

加大碼愉快動物餅