香港人真係好忙,剛剛過完聖誕,元旦同除夕倒數未到,已經要準備農曆新年了!

下年係農曆猴年,除了馬騮做主題,大人細路喜愛的角色亦都搶住幫你賀年,人氣十足的梳乎蛋/蛋黃哥,亦都推出首批官方授權利是封,以下 6 款香港限定的「新春彈起利是封」,除咗派利是,仲可以做立體裝飾,分別以「桃花開開燦爛」「懶洋洋得意」「金銀滿屋」「銀紙當被冚」「起身拜年」「財神到財神到」作為主題:

EGG3

EGG2

EGG1

蛋黃哥立體造型利是封 (6個裝),現售$19.9。

xehk5pGYBsLD8MuM0UPhX3oKMZxyWuQ6FhJoBapUu1k

 

另外還有立體揮春,主題目就有「衣食無憂」、「人見人愛」「準時收工」「荷包常滿」等,懶洋洋得意的姿態,絕對係香港人口味,長輩可能唔識欣賞,不過就啱晒一班打工仔Fans!

EGG4

EGG5

蛋黃哥大揮春,尺寸:(約) 5.5 x 12吋,現售$6.9。

下一頁:話你知邊度有得買!

 

相關文章:

【台北】『ㄚ!好累』-「蛋黃哥懶得展」5 大焦點

【‪台北】落手做!蛋黃哥鐵板料理搬到信義區!

 

EGG6

EGG7

 

售賣點:AEON各大分店、彌敦道中南文具廣場、三聯,大眾書局及各大紀念品店陸續上架

 

 

相關文章:

【台北】『ㄚ!好累』-「蛋黃哥懶得展」5 大焦點

【‪台北】落手做!蛋黃哥鐵板料理搬到信義區!