咖哩星球人會不停煩你煩到你投降

來自咖哩星球嘅人,如果工作上同過佢地交手,只要佢係你嘅客人,都會明白佢地煩嘅程度係「打大佬」級,大概佢地會不停煩你煩到你投降之後,佢就會得到佢地想要嘅野。

有機上乘客煩嘅程度係「打大佬」級

招數都係講完又講

佢地嘅技兩通常會不停將同一樣野講完又講,類似羅家英喺西遊記入面咁樣,真係好煩;又或者係用投訴等藉口威脅你,作為三大玻璃心種族之一,佢最叻會話你歧視佢囉⋯⋯

乘客出沒注意

事關咖哩星人已經遍佈世界每一個角落,比鄰国同胞嘅覆蓋有過之而無不及,特別係美加同澳洲嘅航班上面,一年兩次嘅「愛回家」式大規模遷徙,近乎冇可能見唔到佢地嘅蹤影。

原來食齋嘅人都可以食到雞?

喺來往印度嘅航班上面,其中一個飛機餐嘅選擇係印度素菜;而長途航班嘅主餐都有一個係素菜意粉嘅選擇,其他航班如果需要素菜嘅乘客就要預先訂,不過呢班人最大安旨意最老馮,十次有八次唔訂,就算訂左都冇用,因為會搞事囉。
咖哩星人A君

  • 聲稱素食者
  • 訂左素菜餐

佢打開左個素菜餐之後,突然叮我出去

我「哈囉,有咩幫到你?」
A君「我唔中意食呢個!」
我「哦,有咩我係幫到你?」
A君「我想食雞」
我「但你係素食者,雞唔係素食喎」
A君「雞我可以架,我係“雞食者”」
(Chicken is fine! I am “CHICKEN-TARIAN”)
係啊,佢地一見到雞就會有如神跡一樣,食齋嘅都會可以食到雞,仲學倉頡造字一樣,整左個ChickenTarian

做人有時都要強硬一點

我「我要派哂所有普通餐乘客先,如果我有多雞嘅,我比你啊」
A君「我宜家要,你地啲野唔岩我胃口,仲要我等?」

我「好抱歉係啊,我地冇可能迎合到每一個乘客嘅口味,同埋每一個乘客都係得一份餐,如果我比左你,最後有人冇野食,難道我同佢講係A君你拎多左一份,咁係咪唔公平先?我有多一定會比你。」

笑笑口永遠都比較好

當你笑笑口又夠強硬,佢地就會冇位入你,然後你就會取得勝利啦。不過其實咖哩星人,除左貪心少少之外,佢地都係好可愛嘅,可能佢地頭腦簡單掛。

相關文章