全天候運動及潛水腕錶要點揀?必備4大條件@Travel佳

全天候運動及潛水腕錶要點揀?必備4大條件@Travel佳

男士買錶首選,一定係全天候運動手錶,皆因設計夠陽剛、夠型,兼且性能實用、耐用,無論出街定進行水上或戶外活動都動靜皆且。而瑞士天梭表的SEASTAR 1000 80小時動力儲存自動腕錶係唔少人的入門之選,因為性價比極高。究竟一隻全天候運動手錶需要具備咩條件?即刻同大家拆解!

(Presented by TISSOT)

Powermatic 80 機芯提供

搭載的Powermatic 80 機芯提供80小時的動力儲存,帶來更高的精準度,3天不用上鏈也不怕,TISSOT的SEASTAR 1000 80小時動力儲存自動腕錶可謂是市面上最強入門版全天候運動錶。

腕錶

防水深度要夠

如果喜歡潛水的你,就要留意手錶防水深度要夠,一般潛水只會潛入30、40米的深度,但手錶的防水等級必須最少200米,先叫得上潛水錶。平時見到寫住「WATER RESISTANT」或「防水30米(30M/3ATM/3BAR)」字樣,實際上只係生活防水等級,只能戴著洗澡或洗車。而TISSOT的SEASTAR 1000 80小時動力儲存自動腕錶,顧名思義,防水深度達300米,能承受1,000英尺的壓力,無論玩wakeboard、wakesurf,定係去旅行玩香蕉船、浮潛,甚至深潛都冇問題。

相關文章