李丞責2019生肖運程 | 屬鼠桃花旺、屬龍大機會結婚

李丞責2019生肖運程 | 屬鼠桃花旺、屬龍大機會結婚

【李丞責2019生肖運程】踏入豬年,首先同大家拜個靚年!新一年當然要好運繼續來啦!不過唔同生肖,今年的運程都有所不同,甚至有生肖會犯太歲!今次就睇睇李丞責師傅的分析和建議,睇下有咩應該做,有咩應該避免啦!

撰文:kelly 、節錄海港城×李丞責博士豬年運程預測 | 圖片:新傳媒資料室、明星Instagram

豬年:

屬豬的朋友,公平公正,有犧牲精神,但興趣眾多,難以貫徹,如果能改善這個缺點,你會更成功。在豬年,你屬於本命太歲,所以今年需要留意與長輩的相處,有機會與上司爭吵。

另一方面,有歲駕星是威勢的意思,今年有機會會買車,同時若從事汽車行業、駕駛、交通行業的朋友就大派用場。今年亦有天解入命,天解是解決問題,所以屬豬的朋友是在十二生肖中最好的和事佬,今年能多幫人解決問題、多樂善好施。今年整體有劍峰、血刃星,要小心會有血光之災、疾病問題,但進行洗牙、捐血等從善活動都會有幫助。

屬豬藝人:

陳柏宇

相關文章