深圳好去處|地鐵沿線5間抵玩K房推介!打卡粉紅風+火鍋KTV+倫敦主題

深圳好去處|地鐵沿線5間抵玩K房推介!打卡粉紅風+火鍋KTV+倫敦主題

深圳打邊爐、飲喜茶之外,還有不少人會選擇去唱K,事關價錢比起香港可以平一半以上,而且房間又夠大,除咗唱K,更可以打卡,不少人都喜歡一大班朋友周末到深圳唱唱歌。即為大家推介5間深圳量販式KTV!

撰文:Sandy|圖片:Sandy、大眾點評、BASE、UK KTV微信公眾號(原文刊於《新假期》)

先來一個溫馨提示,周末K房都會比較多人,如果揀好想去哪一間,最好先預約,避免walk-in,就可以確保去到一定有房!內文有各間K房的電話,記得mark低!

01|壹方城 UK KTV

英倫風主題 Iron Man打卡K房

被指是深圳最美K房的英倫風K房「UK KTV」今年才開業,短時間之內已經吸引不少人去「參觀」。因為整間KTV內的裝修都別具特色,每一個角落都十分適合打卡。走廊的打卡靚景更是免費開放,不唱歌只去影相也可以。

深圳唱K
一進去,就已經感受到這間K房的英國風特色裝修。
深圳唱K
每一條走廊都是不同顏色。
深圳唱K
這間倫敦地鐵K房雖然走了樣,但也是不錯的打卡位 。

相關文章