USJ每年的重頭戲「Universal Cool Japan」將於2017年1月13日至6月25日舉行,香港的朋友應該對《進擊的巨人》最有興趣吧!今次同樣都係玩「4D影院」,當然都係USJ原創的全新劇目,巨人發出的聲音、腳步聲及步行時令地面震動等等,都令觀眾以為自己身歷其境,非常逼真!而今年新登場的「影相位」將會係一座15米高的「鎧之巨人」,大家又要有心理準備1、2月facebook或Ig會被洗版!

「你唔係觀眾,係餌呀!」


睇到呢句slogan的字都覺得恐怖,總覺得鎧之巨人會從螢幕走出來食咗我,但作為fans,真心想睇呀!

img_kv img_rtb

有咩食有咩買呀?

暫時睇官網上的相,好似冇新推出的食物,都係「專用遠征飯」(火腿三文治、薯仔、紅茶布甸)及「遠征水壺」。精品方面仲未有新update,但cosplay的裝備,就有立體機動裝置、調查兵團jacket及斗篷。

img_food_1 img_goods_1

網址:www.usj.co.jp/universal-cool-japan2017/shingeki