和歌山的熊貓好似特別好生養,現在去白浜Adventure World可以睇到3個月大的熊貓仔「結浜」外,仲可以順便去住得意到爆的熊貓圓頂屋!白浜度假村「Tore Tore Village」新建成的 熊貓村 宿泊區「PANDA VILLAGE」,25棟「熊貓波波屋」棟棟熊貓造型都不同,彩色繽紛,可愛到暈,相當適合有小朋友的家庭入住。

在 熊貓村 隨便繞一圈,就可以看到圓滾滾的龍蝦、機械人、恐龍及海賊船長巨型熊貓頭圓頂屋,不用擔心在 熊貓村 會悶,因為旁邊有魚市場、釣魚場及西日本最大的溫泉設施「とれとれの湯」,可以玩足一日。一家四口住一晚包早餐、海鮮自助晚餐及カタタの湯入浴券,每人收$809唔算貴,如果打算聖誕新年假去住,check過就快冇房啦﹗

PANDA VILLAGE

地址︰和歌山県西牟婁郡白浜町堅田2498-1

電話︰+81-(0)739-42-2200

房價︰4人一室,每人‎11,900円/HK$809 (包早餐、海鮮自助晚餐及カタタの湯入浴券)

交通︰JR「大阪」或「なんば」站乘高速巴士至「とれとれ市場前」站下車,車程約3小時,車資 ‎2,980円/HK$203

網址︰www.panda-village.com