(Presented by UNIQLO)

寒冬來襲,大家都開始拿出衣櫃裡的冬天衫,毛衣、厚外套、羽絨都要出動喇!怕凍的人,出街都要蓍3、4層,明明唔肥,都著到好臃腫。如果去日本、歐洲、韓國等會落雪的地方旅行,隨時再凍一點,唔通真係要著到車胎人咁先得?咁臃腫想影張靚相都難啦~其實有件UNIQLO的HEATTECH 就好幫到手,夠晒纖薄,著上身輕盈又保暖,可以帶少幾件厚衫慳行李位之餘,出行不再臃腫,影靚相冇難度!仲有3種不同保暖程度嘅HEATTECH任你揀,揀啱就準備出發啦~

高科技纖維 全日都保持溫暖

HEATTECH用高科技極細纖維製成,能夠吸收身體釋出的濕氣並轉化成熱能。可以為身體持續保暖,同時保持乾爽!

今個冬天有HEATTECH陪你周圍飛,去滑雪、睇極光都無問題!
今個冬天有HEATTECH陪你周圍飛,去滑雪、睇極光都冇問題!

3種HEATTECH 配合不同需要

1. HEATTECH – 纖薄款式溫暖冬日

香港的冬天不算冷,上年冬季的平均氣溫為19.1℃,不過偶爾也會跌至12、13度左右,大家都有必要做足保暖措施才可。在一般冬日,可以選擇纖薄款式的HEATTECH, 質地輕薄而且很保暖,可以作為內搭,再搭配外套或襯衫,增加層次感,亦不會顯得臃腫。纖薄的HEATTECH今年有更多顏色,無論作為內搭或上衣都得。除了香港,穿去如台灣,氣候與香港較為接近的地方都冇問題!

有樽領款式,為頸部保暖。
有樽領款式,為頸部保暖。

2. HEATTECH極暖 – 1.5倍保暖度 抵擋寒冷天氣

如果怕凍,又或者計劃要去寒冷的地方旅遊,如東京、首爾等,普通的HEATTECH未必夠,可以選擇HEATTECH極暖。極暖款式的保暖度約為HEATTECH的1.5倍,內裡起絨毛的設計,十分溫暖!一件已經好保暖,出行更輕盈~

在寒冬中,穿著HEATTECH極暖作內搭,就最保暖了~
在寒冬中,穿著HEATTECH極暖作內搭,就最保暖了~

HEATTECH極暖的保暖度為HEATTECH的1.5倍,遇上寒冷天氣都可以保持溫暖。
HEATTECH極暖的保暖度為HEATTECH的1.5倍,遇上寒冷天氣都可以保持溫暖。

3. 最保暖HEATTECH 超極暖陪你度過嚴寒

今個冬天仲想去北歐睇極光?仲有一款HEATTECH幫到你,HEATTECH超極暖是HEATTECH史上最保暖,保暖度約為HEATTECH的2.25倍,幾凍都唔怕!這款式採用質地厚實、內裡起絨毛的物料製成,在嚴寒中作內搭,真的超保暖。衣料有彈性,自然貼身,穿上也不顯臃腫,愛美的你一定要入手。好多旅人都曾經穿住HEATTECH 超極暖去嚴寒地區,行雪山、滑雪都唔會凍親~

HEATTECH超極暖的剪裁自然貼身,不顯臃腫~
HEATTECH超極暖的剪裁自然貼身,不顯臃腫~

HEATTECH超極暖是HEATTECH史上最保暖的商品,穿著它即使去到嚴寒地方都無問題!
HEATTECH超極暖是HEATTECH史上最保暖的商品,穿上它後,即使去到嚴寒地方都冇問題!

今個聖誕一於買HEATTECH送比你個好旅友,等佢可以同你一齊寒冬出走啦~
今個聖誕一於買HEATTECH送畀你個好旅友,等佢可以同你一齊寒冬出走啦~

※與一般HEATTECH產品的CLO值(服裝的保暖系數)對比的結果。

更多詳情:https://s.uniqlo.com/Heattech_Gotrip