【東京手信】熊貓BB「香香」於6月12日在東京上野動物園誕生,雖然已經半歲,但其實還未作公開露面!最近動物園終於公布,將於12月19日起,讓這位小明星跟媽媽「真真」公開亮相(不過要抽籤,詳情請看內文)!為了慶祝這件開心事,東京最人氣的手信店「東京香蕉」(Tokyo Banana)將會推出全新口味的產品「熊貓東京香蕉」,而且每件都印上香香萌爆的「熊貓樣」!

撰文:主場・日本    圖片:相關機構

全新香蕉乳酪味

這次新登場的「熊貓東京香蕉」(Tokyo Banana Panda),是「香蕉乳酪味」,分別有4個裝(515円)、8個裝(1,080円)及12個裝(1,595円)。

熊貓東京香蕉
熊貓東京香蕉(8個裝)・1,080円

3款唔同動作!

驟眼看,「香香的動作」似乎是一模一樣,但仔細看,其實有3個不同的圖案呀!好可愛!

熊貓東京香蕉
手部的動作略有不同!BB嘛!Pose係咁多!(笑)

JR上野站率先發售!

想買的話,最快都要等到12月19日,JR上野站內的商店會率先發售!而12月20日起,JR東京站、大丸東京店及東京Solamachi(即Skytree樓下個商場),都會開始有得賣!

東京香蕉:www.tokyobanana.jp

熊貓東京香蕉
個盒,可以用來這樣拍照!

上網抽籤睇熊貓BB

由12月19日起到1月底,想見香香的話,就要上網登記抽籤,詳情可以往上野動物園的官網查詢(link)。

要留意,每個時段都有個別的登記時間啊!

熊貓東京香蕉
熊貓BB大得好快,都係早啲去睇好!