大阪環球影城今年踏入 15 週年,一向畀人無限驚喜嘅 USJ 當然又有新嘢啦!即刻為大家解構 15週年有咩新玩意!

cover

1)  15週年活動幾時開始?

大家記住,3月18日就正式開始啦!

2) 15週年嘅主題係乜?

今次嘅主題係「RE-BOOOOOOOORN」( 有 8 個 O!) ,大阪環球影城希望可以令到每一位嚟樂園玩嘅人都可以有一種「REBORN」嘅感覺,唔單止係身體上嘅重生,連心靈上都得到新嘅力量!

3) 有咩新嘢玩?新嘢睇?

話明 15 週年,當然要有返咁上下先交到貨啦!今次主要有 4 個新嘅注目位,等 GOtrip 同大家逐個睇!

a. 全球最長、世界最大高低差過山車登場

首季開幕的「飛天翼龍(The Flying Dinosaur)」落差位有成 15 層樓高,離心力超強!過山車擁有1,124米的世界最長軌道、37.8 米世界最大落差的懸吊式過山車,乘客要以臉和身體朝下的俯衝姿勢搭乘,軌道更會設有 360 度旋轉,身體任由擺布,真係好似畀翼龍捕捉搚持呀!

sec01_img

b. 闖入朱羅紀公園,驚嚇度滿分!

來到這個危機處處的亞熱帶朱羅紀公園,等待你的是各種草食和肉食系的恐龍,一不留神就會被嚇倒!更要有心理準備,恐龍的巨大咆哮聲會令你震耳欲聾!

sec06_img

出沒地點:

USJ_jurassic

c. 大量 minions 聚集!

大阪環球影著火啊!不用擔心,一大班 minions 已經準備好隨時幫手救災!不過他們應該似會幫倒吧……

sec01_img (1)

出沒地點:

USJ_hollyeood

d. 全新巡遊表演

迎接 15 週年,一向受歡迎的巡遊活動當然也要搞搞新意思!你會看到有大量的彩紙和泡沫漫天飛舞,還有令人驚嘆的巡遊表演,讓你身、心也一同進入忘我境界!

parade01