《森美旅行團2》食、玩行程率先曝光!森美帶路遊盡港人最愛大阪府、京都(附和歌山、岡山、滋賀全攻略)

《森美旅行團2》食、玩行程率先曝光!森美帶路遊盡港人最愛大阪府、京都(附和歌山、岡山、滋賀全攻略)

【森美旅行團2】新一輯《森美旅行團》已經播完!今次目的地係香港人最愛的大阪、京都,另外仲加埋和歌山、岡山、滋賀。上一輯森美介紹嘅景點大獲好評,想知森美今次有咩好介紹?即刻睇睇啦!

撰文: 主場・日本 | 圖片來源:森美Ig、吳若希Ig、麥美恩Ig、TVB電視截圖、各官網截圖

《森美旅行團》叮走高Ling、心穎BB!

唔計森美,上一輯《森美旅行團》以東京作目的地,主持人還有麥美恩、高Ling及心穎BB。新一輯直飛關西,主打介紹京都以及近郊景點,主持班底就只有麥美恩可以留低,拍檔換了吳若希及丁子朗。

第一輯《森美旅行團》的舊主持只得麥美恩可以留低!
第二輯集中介紹關西以及和歌山等地,拍攝時間是今年6月初,飲飲食食之餘,又有和服體驗,新主持換上了吳若希及丁子朗。

森美推介!京都篇行程

01 | 京都近郊!貴船神社納涼打卡

講到夏天的京都,最人氣的景點絕對是貴船。不少遊客都喜歡到貴船食流水麵,尤其在「猛暑」酷熱衝擊日本的今個夏天,綠意盎然,近郊遊絕對合理!森美也有帶隊前往貴船神社打卡!

這排於樓梯旁的紅色燈籠,是京都最人氣的打卡地之一,森美當然都唔執輸!

相關文章