20款實用淘寶iPhone配件推介 | 全部100蚊有找!鏡頭喇叭性價比高

20款實用淘寶iPhone配件推介 | 全部100蚊有找!鏡頭喇叭性價比高

當人人都用iPhone時,iPhone配件的市場亦開始百花齊放。但係配件種類繁多,有啲又好睇唔好使,實在令人難以選擇。其實在淘寶中,不少平價的iPhone配件不但創意無限,而且非常實用,價錢相比起市面街舖亦便宜一大截,名副其實的「睇得又用得」。今次編輯就幫大家在淘寶上搜羅了20款既有趣又實用的iPhone配件,總有一款合你心意!

撰文: Homan、J.C.、Eric | 圖片來源:Taobao圖片(原文刊於《New Monday》)

20款淘寶iPhone配件推介

01 | 智能家電遙控器

經常忘記電視、冷氣機遙控放在哪裡?紅外線功能又只有某些Android機才有?這款是令手機秒變遙控器的小配件,非常適合Apple用家。只需要插在手機的充電接口,裝上app,就可以享受遙控功能,以後就算不見了電器遙控,也不需要再手忙腳亂了。

淘寶iPhone配件
相片來源:淘寶
淘寶iPhone配件
相片來源:淘寶

價錢:¥49.00(約HK$60)

按此購買

自己用iPhone,但身邊另一半用Android機,每次都要帶多條充電線外出,實在麻煩。有了這款3合1充電線就可以解決這種煩惱了,它可以為Lightning、Type-C和micro-USB的裝置充電,簡直一次過滿足三個願望。

相關文章