去睇北極光係唔少人的bucket list,但要book酒店同機票已經好貴,仲要唔熟路,plan 行程都要花唔少時間!倒不如去買套票,有人接送唔使煩。近日有香港旅行社推出了極光套票,只要HK$10,380 就可以去黃刀鎮追極光,4月15日前訂仲可以平HK$500!係時候plan定下年的極光之旅喇!

撰文:Cynthia |圖片:新傳媒資料室

4日2夜 黃刀鎮 極光套票

今次的套票包了香港至黃刀鎮的6程來回機票、2晚酒店住宿、機場接送、極光觀賞交通接送等等,每晚更會安排觀賞遊,去不同景點近距離欣賞極光,包括湖邊小屋、湖泊和野地等等,可以一圓追極光的夢。

<

黃刀鎮 極光
可以近距離欣賞極光,是很多人的心願。

套票的定價為HK$10,380/位,4月15日前訂更可以平HK$500,變相唔使一萬就可以去追極光。出發日期是2018年10月2日至12月13日。唔好以為年尾去旅行唔使咁早訂,太遲訂隨時會貴幾倍!

<

黃刀鎮 極光
大部分人都只認識冰島看極光,其實黃刀鎮是另一好選擇。

除了欣賞極光之外,旅行社還有其他加購產品,包括可以加HK$450 乘坐傳統雪橇狗拉車、HK$850玩雪上摩托車等,有超多不同的體驗!

<

黃刀鎮4日2夜自由行套票
收費:HK$10,380起/位
航班:加拿大航空
住宿:2晚Discovery Inn 酒店
另包:來回機場交通、極光觀賞遊
出發日期:2018年10月2日至12月13日
報名:香港中國旅行社  ww1.ctshk.com

下一頁:俄羅斯人間仙境 | 世界最深最美最清澈的「貝加爾湖」